Welke freesschijf voor vloerverwarming is de juiste?

Voor de keuze van een freesschijf voor vloerverwarming aanleggen zijn er een aantal punten om rekening mee te houden:

Welke freesschijf voor vloerverwarming kunt u het beste kiezen?

1 - De samenstelling van de vloer:

Welke freesschijf voor vloerverwarming kunt u het beste kiezen?Freesschijf voor vloerverwarming cementdekvloeren De meest voorkomende vloertypes in Nederland en Belgie zijn cementdekvloeren. Oftewel: zandcementvloeren. Dit vloertype is te herkennen aan een iets poreuze grijze bovenlaag waarin geen kiezels of steentjes te zien zijn. Wij adviseren een proefstukje uit te hakken of te boren om zo te beoordelen of er al dan niet kiezels of steentjes te zien zijn. Daarna kunt u beter beoordelen welke freesschijf voor vloerverwarming de juiste keuze is.
Ziet u toch kiezels? Dan heeft u wellicht te maken met een betonvloer.

>> Voor het aanleggen van vloerverwarming met onze freesschijven (freesbladen) in cementdekvloeren kunt u de MF-serie gebruiken, de zwarte diamant vloerfreesschijven.

>> Wilt u vloerverwarming frezen in een harde vloer zoals beton of vloertgels? Dan kiest u voor de EH-serie, de rode freesschijven voor vloerverwarming zelf aanleggen.Freesschijf vloerverwarming harde vloeren

 

 

 

Afhankelijk van de dikte van uw vloerverwarming buis kunt u kiezen voor een gefreesde sleuf van 15 mm breed of van 17 mm breed:

  • 15 mm schijfdikte is bedoeld voor 14 mm vloerverwarmingsbuis. In de gefreesde sleuf van 15 mm past de 14x2 mm buis exact.
  • 17 mm schijfdikte is bedoeld voor 16 mm vloerverwarmingsbuis. In de gefreesde sleuf van 17 mm past de 16x2 mm buis exact.

 

2 - De freesmachine die u gaat gebruiken:

De doorsnede (diameter) van de freesschijf voor vloerverwarming is verkrijgbaar in 120 mm of 130 mm. Uw freesmachine is bepalend voor de juiste diameter:

  • Veel freesmachines zijn niet zelf-rijdend en worden handmatig voortbewogen. Vaak zijn dit machines met een voedinsspanning van 220 Volt en worden op diverse plekken als huurmachine aangeboden zoals bij  Loxam en Boels

  • >> Voor deze machines past doorgaans een freesschijf voor vloerverwarming van 120 mm in doorsnede.

  • Professionele vloerverwarming frezers gebruiken veelal zelf-rijdende freesmachines met een voedinsspanning van 380 Volt.

  • >> Voor deze machines past een freesschijf voor vloerverwarming van 130 mm is doorsnede.

  • Er zijn ook talloze freesmachines in gebruik (of verkrijgbaar) die niet zelfrijdend zijn maar wel een 380 Volt voedinsspanning gebruiken.

  • >> Voor deze machines dient u de leverancier te raadplegen over het gebruik van freesschijven voor vloerverwarming van 120 mm of van 130 mm.

3 - Freesschijven voor fermacell

Dit type freesschijf voor vloerverwarming is alleen verkrijgbaar met een diameter van 120 mm. Voor de sleuf breedte kunt u wel kiezen uit 15 mm of 17 mm. Voor zover ons bekend zijn fermacell freeschijven niet verkrijgbaar bij verhuur machines. U kunt deze dan het beste ruim voor de huurperiode bij ons bestellen. Freesschijven die ongebruikt over zijn gebleven nadat uw vloererwarming aangelegd hebt in fermacell, kunt u retourneren.

  • >> Freesschijven voor fermacell platen ( of vloerplaten van het merk KNAUF ) worden door ons aangeboden in de diameter versie van 120 mm. Deze freesbladen zijn geschikt voor de lichtere machines met een netspanning van 220 en 380 volt.